O zdraví toho lékaři nebo rodiče zpravidla vědí překvapivě málo

26.02.2011 21:13

Mike Adams

Američané jsou nevzdělaným národem, pokud jde o zdraví a výživu. A nemám tím na mysli jen mezery ve znalostech běžných spotřebitelů. Týká se to i lékařů a „expertů“ na zdraví, kteří mívají až překvapující mezery ve znalostech, jež mohou být označovány jako základní informace o zdraví národa.

Také rodičům chybí znalosti o výživě a péči o zdraví. Na této situaci se významně podílí i medicínské časopisy, zdravotnické autority i masmédia, které šíří zmatené informace o zdraví a výživě, jako by jejich úmyslem bylo zabránit lidem, aby se naučili vzít péči o zdraví do svých rukou prostřednictvím přírodních prostředků a způsobů léčby.

Zde následuje výčet šokujících příkladů o propastných mezerách ve znalostech mezi lékaři, rodiči a ostatními lidmi...

 

Protože to váš lékař neví, mohlo by vás to poškodit

Většina lékařů nerozumí tomu, jaký je výživový rozdíl mezi ŽIVÝMI a MRTVÝMI potravinami. Často se domnívají, že tyto jsou z hlediska výživy identické!

• Většina konvenčních lékařů neví, že Americký národní institut pro zdraví (NIH) aktivně financoval a provozoval zločinné medicínské pokusy na vězních (viz http://www.naturalnews.com/029920_U)

• Většina rodičů nemá ani ponětí o tom, že polotovary z masa (slanina, párky, šunka, atd) bývají prosyceny nitridem sodným – zbarvující chemikálií, která vyvolává agresi a rakovinu slinivky nebo tlustého střeva (viz http://www.naturalnews.com/007024.html)

• Většina lékařů neví nic o tom, že sezónní vakcíny proti chřipce nejsou ničím víc než šarlatánstvím a neposkytují žádnou reálnou ochranu proti chřipkám (viz http://www.naturalnews.com/029641_v)

• Jen velmi málo rodičů zná rozdíl mezi slovy „přírodní“ a „organický“, která bývají uváděna na obalech potravin. Zpravidla jim tato označení splývají a tak nakupují ještě víc výrobků, označovaných za přírodní (přestože toto označení vlastně nic neznamená)

• Jen málo lékařů ví, že léky se statinem byly vyrobeny z látky lovastatin, která se přirozeně vyskytuje v červené fermentované rýži. Výrobci léků pouze uloupili tyto molekuly z přírody a pak si je patentovali. A pak svým vlivem prosadili, aby byl přírodní zdroj označen za „zfalšovaný“ doplněk stravy. A to i přesto, že přirozeně obsahuje lék, který z něj sami zcizili!

• Většina rodičů bývá dokonale zmatena označováním „kojenecká výživa“. Jsou až neskutečně nevědomí o tom, že některé s nejznámějších výrobků s takovým označením obsahují až 50% cukru (viz http://www.naturalnews.com/029863_S)

• Prakticky nikdo kromě znalců přírodní léčby neví, že sójový protein se vyrábí extrakcí s využitím jedovaté a výbušné chemikálie
hexanu (viz http://www.naturalnews.com/026303_s)

• Jen velmi málo lidí ví, že červené barvivo E120 (carmine), používané např. v ovocných nápojích nebo v jahodovém jogurtu, se ve skutečnosti vyrábí z rozdrcených červených brouků (viz http://www.naturalnews.com/002043.html)

• Většina lékařů vůbec neví o tom, že účinné protirakovinné látky se nachází v celeru, grapefruitu, zelí nebo v kakau. Naopak jsou přesvědčení, že léčiva pochází pouze z laboratoří a nikoliv z potravin.

• Jen málo rodičů ví o tom, že zpracované mléko a jeho produkty podporují obezitu, srdeční nemoci nebo akné u jejich dospívajících dětí. Je překvapivé, že většina dospělých je už pomýlená natolik, že např. považují jogurt za zdravý, neboť obsahuje probiotické složky (nemluvě o homogenizovaných mléčných tucích).

• Většina lidí všeho věku se domnívá, že mražený jogurt je něco zdravého – přestože ve skutečnosti jde pouze o zmrzlinu smíchanou s probiotickým práškem (viz http://www.naturalnews.com/029038_f)

• Většina lékařů si naprosto neuvědomuje nebezpečí konzumace aspartamu nebo glutamátu sodného a vůbec se nepokouší upozorňovat své pacienty na rizika, která z toho plynou.

• Většina lidí neví o tom, že pokud podepíší svůj souhlas jako dárce orgánů, pak jiní vydělávají doslova milióny dolarů na jejich orgánech, které mohou skončit třeba v těle zločince nebo vraha! (viz
http://www.naturalnews.com/029296_organ_transplants_liver.html). A pokud budete naopak příjemcem orgánu, můžete dostat třeba i nemocný orgán od někoho s rakovinou (viz http://www.naturalnews.com/029296_organ_transplants_liver.html)

• Domníváte se, že vaření v nádobí s nepřilnavým povrchem je bezpečné? Většina lidí neví vůbec nic o tom, že tyto povlaky se vyrábí z vysoce toxických chemikálií a při jejich ohřívání se uvolňuje tolik toxických plynů, že dokáží usmrtit třeba vašeho papouška. (Skutečně nejde o žádný mýtus.)

• Jen málo lékařů ví, že v lidském těle existuje ještě druhý mozek. Ten je umístěn v břichu a je tvořen složitou strukturou propojených neuronů, které tvoří skutečnou „inteligenci“, řídící vaše trávení a vaše reakce na jídlo. Byla o tom napsána i kniha s názvem
The Second Brain, v níž je to vše podrobně vysvětleno.

• Běžný všeobecný lékař vám neřekne nic o zdravotních přínosech borůvek – nedozvíte se od něj ani to, že borůvky mohou u mnoha lidí nahradit léky se statinem! Naopak většina naturopatů zná tyto účinky a možná i vám předepíší tento druh léčby.

• Většina lékařů zná skutečnou pravdu o toxicitě chemoterapie, ale pacientům nesdělují detaily, které znají. Ukazuje se, že až 91% všech onkologů by si pro sebe nikdy nezvolilo chemoterapii (viz http://www.naturalnews.com/029996_c)

A tento seznam by samozřejmě mohl pokračovat dál a dál. Existuje nekonečný počet příkladů až extrémních mezer ve vědomostech lékařů...

 

Absolventi lékařských fakult by za péči o zdraví obdrželi nedostatečnou

Proč ale lékaři konvenční medicíny zůstávají tak neznalí v základních otázkách o lidském zdraví nebo výživě? Je to proto, že na lékařských univerzitách se neučí o tom, jak si udržovat zdraví. Výuka je zaměřena pouze na choroby, chirurgii nebo farmakologii. Studenti nedostávají k dispozici žádné materiály o výživě, prevenci nemocí nebo o psychosomatické medicíně. Proto bývají absolventi lékařských fakult nutričně negramotní a schází jim i ty nejzákladnější vědomosti o zdraví.

Zároveň je jim ale namlouváno, že se naučili vše o zdraví a lidském těle a oni tak trpí tou nejnebezpečnější kombinací pomýlenosti: samolibostí, že vědí všechno, kombinovanou s negramotností v oblasti péče o zdraví. A to je jedním z důvodů, proč je americký systém zdravotní péče tak naprosto selhávající: lidé, u kterých se předpokládá, že mají nejvíce znalostí o zdraví, o něm ve skutečnosti skoro nic neví. Realita je taková, že byli na lékařské univerzitě v podstatě „de-edukování“, takže když ji opouští, vědí toho o zdraví méně, než když své studium začali.

Nejsem sám, kdo si to myslí. Některé obavy tohoto druhu projevují i jiní lékaři, kteří jsou otřeseni arogancí a negramotností v otázkách zdraví, která panuje mezi jejich kolegy. Jako příklad mohu třeba uvést komentář, publikovaný ve 14. čísle časopisu the
Journal of the American Medical Association, ve kterém se Dr. Pronovost, profesor anesteziologie a kritické medicíny z the Johns Hopkins University School of Medicine, zmiňuje o tom, jak v současnosti arogance lékařů způsobuje ročně úmrtí desítek tisíc pacientů napříč celou Amerikou.

Lékaři, kteří absolvovali po klasické medicíně nadstavbová studia holistické medicíny, kde se naučili principy zdravé výživy, často popisují své studium konvenční medicíny jako naprosto nedostačující. Jedním z nich je například i Dr Andrew Weil, který nazývá své kolegy z řad konvenční medicíny za „negramotné v otázkách výživy.“

A má naprostou pravdu. Naprostá většina konvenčních lékařů je opravdu v této oblasti negramotná. A stejně je na tom i většina rodičů. A pokud si přejeme změnu zdravotní péče v Americe, je potřeba tuto situaci změnit. Znalosti o výživě by měly být základem výuky už na lékařských univerzitách a nikoliv až ve volitelném nadstavbovém studiu.

Národ nemůže být zdravý, pokud lidé praktikující medicínu sami o zdraví a výživě vědí jen málo!


 

(Přeloženo z http://www.naturalnews.com/030010_doctors_illiteracy.html)

 

Zpět